Ziekenhuizen en apotheken in Santorini

Soms zit het even tegen en moet je naar het ziekenhuis of de apotheek. In het onderstaande overzicht, vind je alle informatie over de aanwezige ziekenhuizen, medische klinieken en apotheken in Santorini.

 

Ziekenhuis Santorini

Er is één centraal ziekenhuis op het Griekse  eiland Santorini en die is, net als het eiland, vrij klein. Je kunt hier terecht voor spoedgevallen en behandeling. Indien nodig wordt je per helikopter vervoerd naar een groter en geavanceerder ziekenhuis in Athene. 

 

Het adres van het ziekenhuis is:
Καρτεραδος
Thira 847 00 

De locatie van het ziekenhuis in Santorini is in Firá aan de hoofdweg direct onder het busstation.

 Het telefoonnummer van het ziekenhuis in Santorini is: +30 2286 035 300

 Het ziekenhuis is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend voor spoedopnames. Het spreekuur is van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 14:30.

 Het is vrij gebruikelijk dat doktoren je terugsturen met de boodschap dat het wel over gaat. Aandringen op verder onderzoek kan daarom soms nodig zijn.

Medische klinieken Santorini

Er zijn drie medische klinieken in Santorini. In Nederland zouden we dit huisartsenpraktijken of doktersposten noemen. Er is een huisartsenpost in Firá, Messariá en Oía.

Apotheken in Santorini

In Santorini heeft elk dorpje of stadje wel een apotheek. Je vindt een apotheek in Santorini in:

  • Períssa
  • Kamári
  • Exo Goniá
  • Akrotírí
  • Messariá
  • Firá (2x)
  • Imerovígli
  • Oía
Locatie apotheken Santorini
Locatie apotheken Santorini

Apotheken zijn altijd goed herkenbaar. Vrijwel alle apotheken in Santorini hebben een uithangbord aan de gevel of direct aan de straat. Je herkent een apotheek vaak aan het uithangbord met een groen kruis of het teken van een slang om een kelk.

Symbool Apotheek

Medische kosten en verzekeringen

Als je in Nederland een zorgverzekering hebt, zijn medische kosten ook gedekt in Griekenland zolang de kosten van de zorg vergelijkbaar of lager liggen dan in Nederland.

Vallen de kosten hoger uit dan een vergelijkbare behandeling in Nederland, dan moet je zelf het verschil betalen.

Over het algemeen zijn de zorgkosten in Griekenland hetzelfde als in Nederland. Wil je eventuele onaangename verrassingen voorkomen? Dan kun je het beste een reisverzekering nemen waarin de zorgkosten gedekt zijn. Vallen de kosten hoger uit dan in Nederland? Dan vergoedt de reisverzekering het verschil.

Zorg in ieder geval altijd dat je een Europese zorgpas  (EHIC-pas) bij je hebt. Deze kun je aanvragen bij je zorgverzekeraar. Daarmee kun je in Griekenland de behandelingen vergoed krijgen via de zorgverzekeraar en is het niet nodig om zelf de kosten voor te schieten. Vallen de kosten hoger uit dan voor dezelfde behandeling in Nederland? Dan zal de zorgverzekeraar deze kosten bij jou in rekening brengen (en kun je eventueel deze kosten weer laten vergoeden door je reisverzekeraar). 

Als je een particuliere zorgverlener of kliniek bezoekt, moet je meestal de rekening voorschieten en kun je de kosten achteraf declareren bij jouw zorgverzekeraar.