Hier kan je een scooter huren op Santorini (+ tips)

Zin in een andere manier om Santorini te verkennen? Overweeg dan eens een scooter te huren. Dit geeft je de flexibiliteit om op je eigen tempo het eiland te ontdekken. Denk aan de vrijheid om rustige dorpjes aan te doen, onbekende weggetjes in te slaan of net dat ene mooie uitkijkpunt te vinden. In plaats van vast te zitten aan bustijden of te zoeken naar parkeerplekken, rijd je gemakkelijk van plek naar plek. Benieuwd naar de details? Hier volgt alles wat je moet weten over het huren van een scooter op Santorini.

 

Huur een scooter op Santorini: De beste aanbieders

Op Santorini zijn een aantal scooterverhuurders te vinden om je rit over het eiland mee te starten. Een van deze aanbieders is Rental Motorbike. Bij Rental Motorbike hebben ze alles wat je nodig hebt om in stijl de kronkelende straatjes, adembenemende uitzichten en verborgen plekjes van Santorini te ontdekken.

Heb je altijd al gedroomd van een ritje op een klassieke Vespa, met de wind in je haren terwijl je de zonsondergang achter de caldera bewondert? Of misschien heb je zin om de kracht van een Honda onder je te voelen terwijl je naar het volgende pittoreske dorpje op misschien wel het mooiste eiland van Griekenland cruiset? En voor wie een beetje extra avontuur wil, is er zelfs de optie om te kiezen voor een robuuste quad. Ideaal voor een ritje op de minder bewandelde paden van het eiland!

Locatie Scooter huren in Santorini
Locatie om een scooter te huren bij Rental Motorbike in Kamari, Santorini

Waarom een scooter huren op Santorini?

Santorini mag dan wel bekendstaan om zijn idyllische zonsondergangen en adembenemende vergezichten, maar het eiland heeft nog veel meer te bieden. Met een scooter kun je op je eigen tempo en volgens je eigen schema de hoeken en gaten van dit eiland ontdekken. Een aantal voordelen op een rij:

  • Flexibiliteit: Geen gedoe met openbaar vervoer of taxi’s. Jij bepaalt waar je heen gaat en hoe lang je blijft. Zie je een verborgen juweeltje van een strand? Parkeer je scooter en duik erin!
  • Bereik verborgen plekken: Sommige van de mooiste plekjes op Santorini zijn niet zo makkelijk bereikbaar met groter vervoer. Met een scooter kun je die kleine steegjes in en de meest intieme plekjes vinden.
  • Economisch: Naast dat het ontzettend leuk is, is een scooter ook een van de meest kostenbesparende manieren om rond te reizen. Geen hoge parkeerkosten, geen dure taxiritten.

Tips voor het huren van een scooter:

  • Veiligheid eerst: Hoewel scooters super leuk zijn, is veiligheid het allerbelangrijkste. Draag altijd een helm, rijd voorzichtig en vermijd ’s nachts rijden.
  • Onderhandel over prijzen: Net zoals bij alles op toeristische plekken, kun je vaak een beetje onderhandelen over de huurprijs. Vraag rond en vergelijk prijzen voordat je een beslissing neemt.
  • Controleer de scooter: Voordat je wegscheurt, check je de scooter op eventuele schades of mankementen en maak je daar foto’s van. Dit voorkomt mogelijke discussies bij het terugbrengen.
  • Tank regelmatig: De benzinestations op Santorini kunnen soms ver uit elkaar liggen. Zorg ervoor dat je tank altijd voldoende gevuld is om onnodige stress te voorkomen.

Het huren van een auto of scooter op Santorini: De afwegingen

Naast het huren van een scooter kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te huren op Santorini. Beide hebben hun voordelen, maar welke past het best bij jouw avontuurlijke plannen? Een aantal voordelen van het huren van een scooter op Santorini ten opzichte van een auto:

  • Vrijheid en flexibiliteit: Beide opties bieden je de vrijheid om het prachtige eiland op eigen tempo te verkennen. Echter, met een scooter kun je gemakkelijker door de smalle straatjes van Oia of Fira zoeven, terwijl je met een auto net iets comfortabeler zit als je de verder gelegen plekjes van het eiland wil ontdekken.
  • Kosten: Over het algemeen is een scooter huren goedkoper dan een auto. Maar bedenk wel dat, als je met meerdere mensen reist, een auto wellicht voordeliger kan uitpakken op kosten per persoon. Vergeet ook niet de brandstofkosten en eventuele parkeertarieven mee te nemen in je berekening. Over het algemeen zal het huren van een scooter een stuk goedkoper uitvallen dan een auto huren.
  • Parkeren: Iedereen die weleens op Santorini is geweest, weet dat parkeren een uitdaging kan zijn, zeker in de populaire gebieden. Met een scooter vind je vaak sneller een plekje dan met een auto.

Beste tijd voor het huren van een scooter op dit Griekse eiland Santorini

Wat is nu de beste tijd om een scooter te huren op Santorini? Een aantal afwegingen om te maken:

Buiten het hoogseizoen

Het hoogseizoen op Santorini loopt van juni tot en met augustus. Gedurende deze maanden is het eiland overvol met toeristen. Niet alleen zijn de prijzen van accommodaties en activiteiten dan hoger, maar de wegen zijn ook drukker. Als je in deze maanden een scooter wilt huren, kan het zijn dat je meer betaalt en dat je meer last hebt van verkeer. Daarom is het slim om net voor of na het hoogseizoen te gaan, bijvoorbeeld in april, mei, september of oktober. Het weer is dan nog steeds aangenaam en je hebt de wegen nagenoeg voor jezelf!

Vroeg in de ochtend

Zelfs buiten het hoogseizoen kunnen de middagen op Santorini behoorlijk druk zijn. Als je de menigte wilt vermijden en in alle rust wilt genieten van je scooterrit, dan is vroeg in de ochtend de beste tijd. Bovendien is de temperatuur ’s ochtends koeler, wat je rit aangenamer maakt. En laten we eerlijk zijn: er gaat natuurlijk niets boven het zien van de zonsopgang vanaf je scooter terwijl het eiland langzaam ontwaakt.

Midden van de week

Weekenden zijn populair bij zowel lokale bewoners als toeristen. Dit betekent dat er meer vraag is naar scooters en dat de prijzen soms iets hoger liggen. Door in het midden van de week een scooter te huren, kun je vaak betere deals vinden en geniet je van minder verkeer op de weg.

Tip: bekijk hier ons artikel over beste reistijd van Santorini.

 

Conclusie

Na het bekijken van de vervoersmogelijkheden op Santorini, steekt het huren van een scooter er op veel vlakken ruim bovenuit. Je kunt lekker in je eigen tempo het eiland rondtoeren en ook de minder toeristische plekken ontdekken. Dus, als je Santorini echt goed wilt leren kennen, is het huren van een scooter absoluut een goed idee!