Van Zakynthos naar Santorini met de boot of vliegtuig (en terug)

Zakynthos is één van de mooiste Ionische eilanden ten westen van Griekenland. Vanuit hier kun je naar de Cycladen eilanden (waar Santorini onderdeel van is) ten zuidoosten van Griekenland. Eilandhoppen tussen de Griekse eilanden staat bij veel reizigers op de bucketlist. In dit artikel geven we jou alle tips en tricks als je wilt reizen tussen deze twee eilanden. Er is een snelle manier en een mooie manier. 

 

Hoe kom je van Zakynthos naar Santorini?

Je kunt op twee manieren van Zakynthos naar Santorini (of andersom) reizen, namelijk:

 • Via de veerboot naar het vaste land en dan eilandhoppen naar Santorini
 • Via indirecte vluchten

Als je graag op avontuur gaat, is de eerste optie een goede keuze. Je gaat dan vanaf het eiland Zakynthos naar het vasteland en rijdt dan richting de hoofdstad Athene (Piraeus) of neemt bij Patras de trein. Vanaf Athene kun je weer de ferries nemen voor een reis naar Santorini. 

We bekijken beide opties hieronder. 

 

Waar ligt Zakynthos?

Zakynthos is onderdeel van de Ionische eilanden en ligt ten westen van het vasteland van Griekenland. De hoofdstad van het eiland is Zakynthos-stad en ligt aan de oostkant van het eiland. Daar ligt ook de haven. De luchthaven ligt op ongeveer 4 kilometer van het stadscentrum.

Zakynthos Griekenland

Waar ligt Santorini?

Santorini ligt in het midden van de Egeïsche zee en is onderdeel van de Cycladen eilanden zoals Naxos, Paros en Mykonos. De hoofdstad is Fira en het eiland is lekker klein en overzichtelijk. De haven van Santorini ligt op slechts enkele kilometers afstand van de hoofdstad, net als de luchthaven Santorini. 

 

Vluchten van Zakynthos naar Santorini

Zakynthos is, samen met bijvoorbeeld Corfu, onderdeel van de Ionische eilanden ten westen van Griekenland. Helemaal aan de andere kant van het vasteland van Griekenland liggen de Cycladen met onder andere Mykonos, Naxos, Paros en helemaal ten zuiden het mooie Santorini (Thira) met zijn witte huisjes met blauwe daken. Een flinke reis maar met het vliegtuig een kwestie van een paar uurtjes! 

Vluchten tussen Zakynthos en Santorini zijn altijd indirect, meestal via Athene. Je hebt dus altijd een tussenstop per vliegtuig. 

De afkorting voor de luchthaven van Zakynthos is ZTH.
De afkorting voor de luchthaven van Athene is ATH.
De afkorting van de luchthaven van Santorini is JTR. 

Bekijk hier de goedkoopste tickets met de beste vertrektijden

 

Luchtvaartmaatschappijen van Zakynthos naar Athene

Er zijn twee luchtvaartmaatschappijen van Zakynthos naar Athene, namelijk:

 • Aegean Airlines (vaak uitgevoerd door Olympic Air)
 • SKY Express

Het zijn twee Griekse luchtvaartmaatschappijen met een betrouwbare reputatie. 

Probeer altijd vooraf de vlucht te boeken zodat je kunt plannen en goedkope vluchten van Zakynthos naar Santorini kunt uitzoeken. Aanbiedingen zijn namelijk vaak veel goedkoper dan de reguliere prijzen. Bovendien ben je verzekerd van een goede beschikbaarheid bij de vervoersmaatschappijen als je tijdig boekt. 

 

Hoe lang van Zakynthos naar Santorini per vliegtuig?

Een vlucht van Zakynthos naar Santorini duurt ongeveer 2 uur en 55 minuten inclusief een tussenstop van 1 uur op de luchthaven van Athene. Je moet uiteraard wel minimaal 1 uur van tevoren op luchthaven Zakynthos aanwezig zijn dus houdt daar rekening mee!

Er zijn uiteraard ook dienstregelingen die een langere overstap hebben dus houdt daar rekening mee in je reisschema. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een paar dagen te vertoeven in Athene. Dat is zeker de moeite waard!

 

Prijzen van vliegtickets van Zakynthos naar Santorini

 Prijzen voor een vliegticket van Zakynthos naar Santorini beginnen vanaf 65 euro. Dat is de beste prijs die wij konden vinden. Dit is uiteraard exclusief handbagage en in het hoogseizoen kunnen de prijzen oplopen tot 160 euro. Vergelijk prijzen, dat scheelt veel geld en zo profiteer je van aanbiedingen en promoties. Zeker op populaire routes zoals deze. 

Aegean Airlines Airbus A320neo

Veerboten van Zakynthos naar Santorini

Wil je graag écht op avontuur, dan kun je overwegen om deels via de veerboot te reizen. Het is dan een combinatie van veerboot en (huur)auto of trein. We hebben hieronder een mooie optie:

Optie 1 langs de westkust van Griekenland:

 1. Van Zakynthos naar het Igoemenitsa met de veerboot
 2. Met de (huur)auto van Igoemenitsa naar Athene
 3. Van Athene naar Santorini met de veerboot

Eilandhoppen in Griekenland is dan goed mogelijk als je niet direct vanuit Athene naar Santorini vaart.

Optie 2 via Kyllini (Cyllene):

 1. Van Zakynthos naar Kyllini met de veerboot
 2. Met de (huur)auto (of bus) naar Patras
 3. Van Patras naar Athene met de trein
 4. Van Athene naar Santorini met de veerboot

Ook hier kun je natuurlijk eilandhoppen, maar heb je ook de mogelijkheid om het Peloponnesos schiereiland te verkennen. Een stukje ongerept Griekenland! Bovendien heeft Patras een mooie Kathedraal en een leuke burcht. 

Je kunt prijzen en tijden gemakkelijk vergelijken via deze tool.

 

Waar ligt de haven van Zakynthos?

De haven van Zakynthos ligt in de gelijknamige stad Zakynthos. Vanuit hier kun je verschillende veerboten pakken naar:

 • Igoemenitsa (Griekenland)
 • Kyllini (Griekenland
 • Corfu (Griekenland)
 • Sami (Griekenland)
 • Brindisi (Italië)
 • Bari (Italië)

En nog veel meer andere bestemmingen aan de Adriatische zee.

Wil je zelf eens kijken wat de mogelijkheden zijn? Via deze link bekijk je zelf de ticketprijzen en de bestemmingen inzien. 

 

Conclusie

Als je van Zakynthos naar Santorini wilt reizen, kun je kiezen tussen een snelle vlucht met een tussenstop in Athene of een avontuurlijke route via veerboten en (huur)auto’s. De snelste vlucht duurt ongeveer 2 uur en 55 minuten, met een tussenstop van 1 uur in Athene, terwijl de veerboot opties je de mogelijkheid bieden om meer van Griekenland te verkennen. Kies de optie die het beste bij je reisstijl en voorkeuren past. Veel plezier met je reis tussen deze prachtige Griekse eilanden!