Dolfijnen spotten en met ze zwemmen in Santorini

Dolfijnen zijn enorm mooie dieren en het spotten van dolfijnen is één van de mooiste bezienswaardigheden van veel reizigers. Ook rondom Santorini kun je dolfijnen spotten én is het mogelijk om met ze te zwemmen. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over deze geweldige ervaring. 

 

Dolfijnen spotten op Santorini

Santorini ligt in het zuiden van de Cycladen. Tussen het vasteland van Turkije en Griekenland. Voor dolfijnen is dit een aangename plek en dat biedt avonturiers de kans op leuke activiteiten en ervaringen in de wateren rondom Santorini. 

 

De beste plekken voor dolfijnen spotten

Dolfijnen verblijven niet op één plek maar trekken rond. De lokale vaarders weten meestal goed in te schatten waar en wanneer dolfijnen aanwezig kunnen zijn. We schrijven expres ‘kunnen’ omdat het natuurlijk nooit zeker is. Je moet ook een beetje geluk hebben!

 

Zwemmen met dolfijnen op Santorini

Mits je toestemming hebt van de kapitein, kun je zwemmen met de dolfijnen. Volgens veel reizigers een onvergetelijke ervaring! Hieronder vind je een aantal tips als je gaat zwemmen met dolfijnen:

  1. Toon respect voor de dieren: Het is van groot belang om de dolfijnen en hun natuurlijke omgeving te respecteren. Neem de tijd om rustig te observeren voordat je het water ingaat en laat de dolfijnen zelf beslissen of ze willen naderen.

  2. Houd het rustig en ontspannen: Dolfijnen zijn gevoelige wezens, dus probeer rustig te zijn en praat met een gedempte stem terwijl je in het water bent om ze niet te verstoren.

  3. Zwem kalm en beheerst: Als de dolfijnen in de buurt zijn en interesse tonen in interactie, zwem dan rustig en beheerst. Snelle bewegingen kunnen ze afschrikken. Blijf aan de oppervlakte en voorkom duiken.

  4. Vermijd schadelijke voorwerpen: Laat alsjeblieft geen afval achter in de zee en gebruik geen harde of schadelijke voorwerpen die de dolfijnen of hun omgeving kunnen schaden. Behoud de natuurlijke schoonheid van de zee.

  5. Ken en volg lokale instructies: Elk gebied kan specifieke regels hebben met betrekking tot zwemmen met wilde dieren, waaronder dolfijnen. Luister dus altijd naar de kapitein van het schip. 

 

Dolfijnen en hun habitat

Dolfijnen zijn intelligente zeezoogdieren die zich aanpassen aan diverse habitats wereldwijd. Ze worden aangetroffen in warme tropische wateren tot koude oceanen. De gewone dolfijn, tuimelaar en orka zijn enkele bekende soorten. Hun habitatkeuze hangt af van factoren zoals voedselbeschikbaarheid, temperatuur en migratiepatronen.

Dolfijnen zijn sociale dieren die vaak in groepen, scholen genoemd, leven. Deze scholen bieden bescherming en vergemakkelijken de jacht op prooien zoals vis en inktvis. Dolfijnen worden aangetroffen in verschillende omgevingen, van kustwateren tot diepe zeegebieden.

Boot huren op Santorini

Dus tijd om de zee op te gaan! Dan heb je natuurlijk wel een boot nodig. Een schip zelfs, want je gaat de open wateren op. Je kunt in Santorini verschillende boten huren. Natuurlijk met professionele bemanning om de boot te besturen en je naar de mooiste plekken te varen. 

Veel boten bieden de optie om te eten en te drinken. 

Bekijk hier onze aparte pagina over boten huren op Santorini. 

Santorini zee met boot

Conclusie

Het spotten van dolfijnen en zwemmen met deze majestueuze wezens rondom Santorini biedt reizigers een onvergetelijke ervaring in de Cycladen. Hoewel het avontuur enig geluk vereist, kunnen lokale vaarders je naar de beste plekken leiden. Zwemmen met dolfijnen is een voorrecht dat gepaard gaat met verantwoordelijkheden, zoals respect voor de dieren en hun habitat. De keuze van Santorini als hun tijdelijke thuis maakt deze ervaring des te specialer. Vergeet niet een boot te huren met een professionele bemanning om je naar deze betoverende ontmoeting te leiden. Geniet van het verkennen van de zeeën rondom dit prachtige Griekse eiland en laat je hart veroveren door de wonderen van de natuur.