Verblijven

Santorini heeft een groot aanbod aan verschillende hotels, vakantiehuizen, appartementen en andere soorten verbljven. Je hebt goedkope hotels, kleine boutiques, strandhotels, villa’s en ook een paar all-inclusive resorts.

Op deze pagina vind je alle verschillende soorten verblijven op Santorini. 

Waar verblijven in Santorini?

Je kunt in elk dorp of stadje verblijven omdat je overal goede kwalitatieve verblijven kunt vinden. Er zijn echter een paar plekken die er boven uit steken door het grote(re) aanbod:

 

Kamari

Kamari is de badplaats van Santorini. Je vind er een strand en het is gericht op het toerisme. Als strand een belangrijk onderdeel van jouw verblijv moet zijn, is dit een goede optie. Er is ook een leuke boulevard en leuke souvenir winkels te vinden.

 

Fira

Fira is de hoofdstad van het kleine eiland en biedt een prachtig uitzicht over de Caldera (kraterwand). Het heeft de leuke schattige steegjes die je een keer gezien moet hebben. Vanuit Fira kun je gemakkelijk het hele eiland bezoeken omdat het in het midden van het eiland ligt én het centrale busstation hier gestationeerd is. Fira is wat duurder dan Kamari.

 

Oia

Oia is sterk vergelijkbaar met Fia en ligt in het noorden van het eiland tegen de kraterwand aan. Het staat bekend om zijn mooie zonsondergang en pittoreske steegjes. Men zegt zelfs dat de zonsondergang bij Oia één van de mooist op aarde is. Prijzen zijn vergelijkbaar met Fira.

 

Overige plaatsen

Er zijn ook nog een aantal overige plaatsen waar je kunt verblijven. Dat zijn:

  • Perissa en Perívolos: Vergelijkbaar met Kamari met een leuk strand. Iets meer locals en minder toerisme.
  • Vlichada: in het zuiden van het eiland. Vergelijkbaar met Perissa maar een stukje kleiner.
  • Monolithos: Kleine badplaats ten noorden van Kamari. Ligt tegen het vliegveld aan maar daar merk je niet veel van (gunstige aanvliegroute). Heeft het fijnstje strand voor kinderen. 
  • Akrotiri en omgevingKlein dorpje met leuke bezienswaardigheden en stranden in de buurt.
  • Megalochori en Pyrgos: Vergelijkbaar met Fira waarbij Megalochori het mooiere uitzicht heeft. 
  • Mesaria en Vothonas: Vergelijkbaar met Magalochori. Vooral Mesaria biedt het mooie uitzicht op de kraterwand. 
  • Imerovigli en Vourvoulos: Met name Imerovigli biedt leuke verblijven en een mooi uitzicht. Vanuit hier loop je gemakkelijk naar Fira (of Oia voor de wandelaars). 
  • Finikia: Ligt dicht bij Oia en is wat budgetvriendelijker terwijl het ook een mooi uitzicht biedt op de kraterwand.