Steden en dorpen van Santorini

Santorini heeft voor ieder wat wils en elke stadje of dorpje heeft net weer wat anders te bieden. Santorini is een klein eiland en alle steden en dorpen van Santorini zijn dus goed bereikbaar. 

Hieronder lees je alles over de bekendste stadjes en dorpjes van Santorini. Lees ze zeker door als je wil bepalen wat jouw volgende bestemming wordt!

Waar moet je zijn op Santorini?

Santorini is niet groot maar toch heeft elke locatie zijn eigen charmes en voor- en nadelen. Het hangt dus sterk af van jouw voorkeuren welke plek ideaal is. De 3 grootste plaatsen zijn Fira, Oia en Kamari.

Fira en Oia zijn de meest pitoreske dorpjes waarvan Fira de ‘hoofdstad’ van het eiland is. Deze twee plekken hebben een prachtig uitzicht over de Caldera (kraterwand) en worden gekenmerkt door smalle straatjes en leuke tavernes. Deze plekken liggen aan de westkant van het eiland en zijn meestal wat prijziger. In Fira ligt het busstation waaruit je het hele eiland gemakkelijk kan verkennen. 

Kamari is meer een traditionele badplaats. Het is vrij nieuw en het dorpje zag pas het levenslicht in de jaren 80 en 90. Het is er iets goedkoper en je vind er een goed kiezelstrand. Kamari is dus veel geschikter om het strandleven op te zoeken.

 

Mooiste deel van Santorini

Het mooiste deel is de westkant. Daar vind je de Caldera (kraterwand) en de oude pitoreske dorpjes. Het is daarom ook een van de drukkere delen van Santorini maar absoluut een must om te zien!

 

Santorini leukste stad

De leukste stad vinden wij Oia. Niet alleen omdat het aan de Caldera (kraterwand) ligt en het mooie kleine straatjes heeft, het heeft ook één van de mooiste zonsondergangen van heel Griekenland!

 

Santorini hoofdstad

De hoofdstad van Santorini is Fira. Het is niet echt een grote stad hoor maar het ligt wel centraal op het eiland. Vanuit Fira kun je alle steden en dorpen van Santorini gemakkelijk bereiken met de fiets, bus, huurauto of scooter. 

 

Santorini badplaats

Er zijn verschillende dorpjes met stranden in Santorini. De bekendste is Kamari en dat is ook de grootste badplaats. Daarnaast heb je ten zuiden nog Perissa en Perivolos samen met Vlychada. Ten noorden van Kamari ligt ook nog Monolithos.