Wil je graag op reis naar Santorini en alvast wat informatie lezen? Of vind je een reisgids Santorini wel handig als je eenmaal op het betroverende Griekse eiland staat? We got you! In dit artikel geven we een paar goede suggesties die wij zelf ook hebben gebruikt als achtergrond informatie voor onze website Vakantie Santorini

 

Beste reisgidsen over Santorini

Alle onderstaande gidsen zijn Nederlandstalig en zijn ideaal om het Vulkanen eiland te verkennen met haar witte huisjes en blauwe daken. 

 

ANWB ontdek – Santorini

De reisgids van de ANWB is één van de betere gidsen met veel informatie. Het boek is mooi ingedeeld in de verschillende regio’s van Santorin. Elke plaats wordt goed toegelicht met bezienswaardigheden, restaurants, barretjes en hotels. Daarnaast vind je ook wandelroutes, musea en eigelijk alles wat je moet weten. Je vindt er ook veel informatie om de reis betaalbaar te houden. Daarnaast zit er een grote uitvouwbare kaart in voor de liefhebbers. De reisgids van de ANWB is goed geschreven en zal je niet teleurstellen!

ANWB ontdek - Santorini

hèt Santorini boekje

Ontdek het prachtige Griekse eiland Santorini met ‘hèt Santorini boekje’ een rijk geïllustreerde reisgids in het Nederlands. Deze gedetailleerde gids biedt een diepgaande verkenning van de geschiedenis en de vele bezienswaardigheden van het eiland, en werpt tevens een licht op vaak over het hoofd geziene aspecten. Bovendien bevat de gids verschillende voorgestelde routes waarmee u op een persoonlijke en boeiende manier het eiland kunt verkennen.

Met ‘hèt Santorini boekje’ ben je verzekerd van een onvergetelijk verblijf op Santorini! De gids draagt bij aan het succes van jouw reis, zodat je volop kunt genieten van al het moois dat Santorini te bieden heeft.

Globus Santorini

Deze Globus reisgids bruist van de uitgebreide informatie voor tijdens jouw reisavontuur! Hier ontdek je pittige beschrijvingen van de belangrijkste plekken en betoverende bezienswaardigheden, aangevuld met een schat aan tips voor leuke activiteiten en culturele ervaringen. Bovendien word je meegenomen naar de meest adembenemende uitstapjes en wandelroutes. Bladerend door het achterste deel van de gids stuit je op praktische aanwijzingen, boeiende achtergrondinformatie, een handige woordenlijst, smakelijke culinaire tips, nuttige adressen, reisadvies en diverse kaarten. Je reis wordt levendig en boeiend dankzij deze gids!

Globus Santorini

Beste reisgidsen over de Cycladen eilanden

Er zijn ook reisgidsen die wat breder informatie geven over de andere eilanden in de regio.

Reisgids Mykonos Santorini Cycladen met Athene Trotter

De Nederlandstalige Trotter is dé reisgids zonder poespas voor een complete reiservaring. Of je nu in groepsverband of individueel op pad gaat, deze gids staat boordevol praktische tips, netjes gebundeld in een overzichtelijk boek. Je vindt een uitgebreide selectie aan plekken voor elk budget: van accommodaties, eetgelegenheden, en drink- en uitgaansmogelijkheden tot winkels, variërend van betaalbaar tot luxe. Onze team van experts heeft de bezienswaardigheden een eigenzinnige beoordeling gegeven: 3 Trottermannetjes voor de absolute hoogtepunten, 2 of 1 voor de minder bekende of nog verborgen pareltjes.

Daarnaast zijn er duidelijke overzichtskaarten en handige stadsplattegronden die in één oogopslag laten zien waar je de besproken locaties kunt vinden. De Trotter is niet alleen een uitstekende Nederlandstalige reisgids, maar ook een geweldig alternatief voor reizigers die het Engels niet machtig zijn, en die bijvoorbeeld de Lonely Planet willen vervangen. Je reis wordt met de Trotter praktisch en onvergetelijk!

Capitool reisgidsen – Griekse eilanden

Met de Capitool Gids voor de Griekse Eilanden ben je verzekerd van een reisgids vol informatie, prachtige kaarten en de meest bruikbare adviezen. De gids is opgedeeld in de zeven diverse regio’s die de Griekse Eilanden te bieden hebben. Elk gebied wordt afzonderlijk behandeld in een eigen hoofdstuk, inclusief afbeeldingen, illustraties en kaarten, doorsneden, driedimensionale afbeeldingen en plattegronden van de voornaamste bezienswaardigheden. Denk aan bijvoorbeeld de betoverende oude stad van Rhodos en de pittoreske huizen van Santorini. Verder voorziet de gids in een handige lijst van eetgelegenheden en cafés, verblijfsmogelijkheden, winkels, unieke vakanties en openluchtactiviteiten, stranden en watersporten. Bovendien bevat de Capitool Gids voor de Griekse Eilanden altijd praktische informatie voor je reis, ongeacht of het nu gaat om reizen met kinderen, navigeren in druk verkeer, internettoegang, geldautomaten vinden of gebruikmaken van het openbaar vervoer. Met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek ben je altijd goed voorbereid.

Conclusie

In dit artikel hebben we verschillende Nederlandstalige reisgidsen besproken die ideaal zijn voor het verkennen van het betoverende Griekse eiland Santorini en de bredere Cycladen regio. Of je nu op zoek bent naar praktische tips, culturele inzichten, of gewoon inspiratie voor je reis, deze gidsen bieden een schat aan informatie. Van de uitgebreide ANWB-gids tot het gedetailleerde ‘hèt Santorini boekje,’ de bruisende Globus-gids en de veelzijdige Trotter-reisgids, je vindt in deze gidsen alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk verblijf op Santorini en de omliggende eilanden. Bovendien zijn ze een uitstekend hulpmiddel voor reizigers die het Engels niet machtig zijn en op zoek zijn naar Nederlandstalige alternatieven voor gidsen zoals Lonely Planet. Welke gids je ook kiest, je reiservaring wordt dankzij deze gidsen gegarandeerd praktisch en boeiend. Veel reisplezier op Santorini!