Alles over de kabelbaan naar Fira Santorini

Fira is de hoofdstad van het eiland Santorini in Griekenland. Misschien ben je al in dit Griekse stadje of kom je binnenkort aan in de oude haven van Fira? Wat het ook is, de kabelbaan naar boven is een leuke manier om jezelf te verplaatsen én je hebt een fantastisch uitzicht op de Caldera. In dit artikel kom je alles te weten over de kabelbaan, inclusief prijzen en tijden.

 

Fira, de hoofdstad van Santorini

Santorini (ook wel Thira genoemd) is een eiland in de Cycladen in Griekenland en is eigenlijk één grote vulkaan. Hierdoor ontstaan de mooie steile rotswanden en het prachtige uitzicht op de Caldera, die rond 3600 voor Christus is gevormd door één van de krachtigste vulkaanuitbarstingen ooit. 

De hoofdstad van Santorini is het stadje Fira. De zonsondergang in Fira is één van de bekendste om een vakantie naar Fira te ondernemen. Het is niet voor niets dat vele schepen naar het eiland varen! De mooie witte huisjes met blauwe daken, de leuke winkeltjes, bars en smalle straatjes Fira (samen met Oia) het bekendste Griekse eiland (samen met Kreta) voor vele toeristen. In Fira hoef je je niet te vervelen met de vele restaurants, het Archeologisch museum en de Orthodoxe kathedraal. Vanuit Fira kun je ook gemakkelijk met het openbaar vervoer naar de andere dorpen. 

 

De oude haven van Fira

Fira heeft ook een haven, die ook wel de oude haven wordt genoemd (de nieuwe haven wordt Athinios genoemd). Grote cruiseschepen komen tegenwoordig aan op Athinios als één van de hubs op de Egeïsche zee. De oude haven wordt nog wel veel gebruikt als één van de alternatieven om op het eiland te komen. Vanuit de haven is het ongeveer 1,2 kilometer naar Fira en via een zigzaggend pad van 220 meter hoog. Door de hoogte raken veel toeristen ontmoedigd om de tocht te maken, maar gelukkig is hier iets moois op gevonden!

Fira Santorini Uitzicht
Fira Santorini Uitzicht

De kabelbaan (cable car) van Fira

Je kunt namelijk de kabelbaan pakken! De kabelbaan naar Fira biedt een fantastisch uitzicht en de beste comfort. Het is één van de leukste bezienswaardigheden van Fira en het bezichtigen waard. Je ziet namelijk erg mooi de steile rotspartijen van de krater en een mooi uitzicht op de Caldera. En geen zorgen, er is plek voor iedereen. De kabelbaan vervoert 1200 personen per uur en is één van de eerste attracties (opgericht in 1956). Hieronder vind je extra informatie over de kabelbaan van Fira:

  • Een enkeltje kost 6 euro
  • Kinderen krijgen 50% korting
  • Bagage krijgt ook 50% korting
  • Openingstijden zijn van 07:00 t/m 22:00 (zomermaanden)
  • Elke 20 minuten kun je instappen
  • Opbrengsten komen direct ten goede aan de Grieken van het eiland

Je kunt kaartjes gemakkelijk kopen in de oude haven of in Fira Santorini. Ook als je niet in de haven moet zijn, is dit een erg leuke ervaring om de baai van dichtbij te zien. Het uitzicht is adembenemend! 

 

Maak geen gebruik van de ezeltjes

Als je in de haven van Fira bent, kun je ook per ezel naar Fira. Alhoewel dit vast en zeker een leuke ervaring is voor een enkele reis, worden de dieren niet altijd goed behandeld en is er (in het verleden) veel sprake geweest van dierenmishandeling. Bovendien is het vrij prijzig en betaal je per ritje ongeveer 10 euro per persoon. 

Wij adviseren daarom om deze attractie over te slaan. Hier lees je meer informatie

 

Conclusie

De kabelbaan naar Fira Santorini is een prachtige manier om jezelf te verplaatsen en te genieten van een adembenemend uitzicht op de Caldera. Fira, de hoofdstad van Santorini, is een must-visit bestemming met zijn witte huisjes, blauwe daken en charmante winkeltjes. De kabelbaan is een comfortabele optie om van de oude haven naar Fira te reizen, met 1200 personen per uur en redelijke tarieven (6 euro voor een enkele reis en 50% korting voor kinderen en bagage). Het is een veilig en prachtig alternatief voor de ezeltjes, waarvan de behandeling soms zorgwekkend is. Geniet van dit unieke vervoersmiddel en bewonder het adembenemende uitzicht op de krater en de Caldera. Een onvergetelijke ervaring op het prachtige eiland Santorini!